China Sencha
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl odčerného neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají
.
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl odčerného neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají minerály a vitamíny. Zelený čaj obsahuje více tříslovin a má nahořklou chuť. Správnou přípravou (přelití vodou o teplotě 70-80 °C, louhování po dobu 1/2 - 1 minuta) se nahořklá chuť dá zmírnit. Podle výzkumů zelený čaj výrazně brání stárnutí organizmu, odbourává cholesterol v krvi a povzbuzuje činnost nervů. Japonští lékaři doporučují vypít denně několik šálků tohoto zeleného čaje, který posiluje imunitu a pomáhá odvádět z těla radioaktivní látky způsobující nejrůznější nemoci, včetně rakoviny a leukemie. Tím patří mezi významné léčivé byliny.
Cena těchto čajů není nízká kvůli kvalitě, ale kvůli přímemu dovozu ze zemí původu. Kvalitativně se jedná o střední cenově dostupnou sortu čajů.
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat

Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl odčerného neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají
.