China Sencha
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl odčerného neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají
.
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl odčerného neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají minerály a vitamíny. Zelený čaj obsahuje více tříslovin a má nahořklou chuť. Správnou přípravou (přelití vodou o teplotě 70-80 °C, louhování po dobu 1/2 - 1 minuta) se nahořklá chuť dá zmírnit. Podle výzkumů zelený čaj výrazně brání stárnutí organizmu, odbourává cholesterol v krvi a povzbuzuje činnost nervů. Japonští lékaři doporučují vypít denně několik šálků tohoto zeleného čaje, který posiluje imunitu a pomáhá odvádět z těla radioaktivní látky způsobující nejrůznější nemoci, včetně rakoviny a leukemie. Tím patří mezi významné léčivé byliny.
Cena těchto čajů není nízká kvůli kvalitě, ale kvůli přímemu dovozu ze zemí původu. Kvalitativně se jedná o střední cenově dostupnou sortu čajů.