Kakaové máslo rafinované
Kakaové máslo rafinované
Kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.Kakaové máslo rafinované
Kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky.
Množství na
|
100 g
|
Kalorie (kcal) 884 |
Tuky 100 g | |
Nasycené mastné kyseliny 60 g | |
Polynenasycené mastné kyseliny 3 g | |
Mononenasycené mastné kyseliny 33 g | |
Cholesterol 0 mg | |
Sodík 0 mg | |
Sacharidy 0 g | |
Vláknina 0 g | |
Cukr 0 g | |
Bílkoviny 0 g |
Vitamín A | 0 IU | Vitamín C | 0 mg |
Vápník | 0 mg | Železo | 0 mg |
Vitamín B6 | 0 mg | Vitamín B12 | 0 µg |
Hořčík | 0 mg |