ACAI LYOFILIZOVANÝ PRÁŠEK BIO
ACAI LYOFILIZOVANÝ PRÁŠEK BIO (Antioxidantová bomba z Amazonie)
ACAI LYOFILIZOVANÝ PRÁŠEK BIO (Antioxidantová bomba z Amazonie)
Acai (čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Je tradiční součástí jídelníčku obyvatel Brazílie. V současné době je acai pro svoje výtečné nutriční vlastnosti nesmírně populární rovněž v Evropě a USA. Je vysoce výživné a obsahuje mimořádné množství antioxidantů. Dále je bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 3, 6 a 9, vitamíny a minerály.
Acai od Iswari je 100% ovocná dužina sušená mrazem (lyofilizovaná), což je nejkvalitnější způsob konzervace ponechávající ovoci maximum původních chuťových i nutričních vlastností.
- Mimořádně bohatý zdroj antioxidantů
- Vysoké hodnoty nenasycených mastných kyselin omega 3, 6 a 9
- Obsahuje velké množství vápníku, fosforu, beta-karotenu a vit. E
Podrobný popis
Acai (açai – čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Tato palma dorůstající výšky 25 m, které se daří zejména podél říčních toků, plodí malé ovoce tmavě modré barvy. Tyto plody bývaly pochutinou a důležitou součástí jídelníčku již pro původní obyvatele jihoamerických pralesů.
Podle současných poznatků obsahuje acai mimořádně vysoké množství antioxidantů, které jsou nezbytné pro absorbci volných radikálů. Antioxidanty se v acai nacházejí v podobě fenolů a antocyaninů, které jsou zodpovědné za tmavě modrou barvu plodů.
Acai je velmi bohaté na všechny tři omega mastné kyseliny 3, 6 a 9. Přestože v naší stravě konzumujeme většinou nadměrné množství tuků, často se nám nedostává právě nenasycených omega mastných kyselin.
Z vitaminů je acai zejména bohaté na beta-karoten (provitamin A) a vit. E, z minerálů pak na vápník a fosfor.
Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v açai na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, případně si můžete přečíst náš článek zde. Děkujeme za pochopení!
Způsob použití
Prášek z acai vzáleně připomíná chuť sušených borůvek. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, salátu, mléčného nebo ovocného koktejlu, dezertu, jogurtu, apod. a získejte kromě exotické příchuti zdroj vydatných živin pro svoje tělo!
Nezpracovávejte prášek z acai od Iswari při teplotách vyšších než 40 st. C, aby v něm zůstaly zachovány všechny živiny v původní formě.
Otevřený sáček uchovávejte v ledničce!
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 494 kcal/2068 kJProteiny 8,70 g
Tuky 45 g
Sacharidy 41,00 g
Včelí pyl je základní složkou potravy včel. Je plný vitaminů, enzymů, antioxidantů a minerálů. Ideální přísada do jogurtu, müsli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod. Včelí pyl od Iswari pochází z polopouštního a civilizací nedotčeného kraje Alentejo v jižním Portugalsku. V tomto panenském regionu se nevyskytuje žádný průmysl ani zemědělství. Proto je včelí pyl od Iswari vysoce kvalitním a čistým produktem neznečištěným chemikáliemi.
Podrobný popis
Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad. Včelí pyl obsahuje aminokyselinu fenylalanin. Ta reguluje metabolismus tím, že vysílá tělu signály pro nižší či vyšší příjem potravy podle toho, zda tělo disponuje nadbytkem či nedostatkem živin.
Byla zaznamenána schopnost včelího pylu stabilizovat hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi. Při jeho pravidelné konzumaci hladiny těchto látek klesaly. Množství prospěšného HDL cholesterolu (rozpouští cholesterol usazený v cévách) se zvyšovalo a naopak škodlivého LDL cholesterolu se snižovalo.
Včelí pyl rovněž obsahuje významné množství rutinu.
Zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci. Zde je ale namístě odlišit rostlinný pyl rozptýlený ve vzduchu od pylu včelího, u něhož je pravděpodobnost vyvolání alergie podstatně nižší. Nicméně alergikům doporučujeme začínat pouze s 1/2 lžičky denně a postupně zvýšit konzumaci na 1 až 2 lžičky, pakliže tělo pyl bez problémů přijímá. Současně se však včelí pyl používá pro alternativní léčbu alergií.
Se včelím pylem byly rovněž prováděny experimenty se zaměřením na léčbu anémie, zvětšování prostaty a na vliv během léčby chemoterapií. O podrobnostech Vás však nemůžeme informovat, případně Vám je můžeme sdělit jen při osobním dotazu. Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených ve včelím pylu na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, případně si můžete přečíst náš článek zde. Děkujeme za pochopení!
Pozn.: Výše uvedený text není zdravotním tvrzením, které má za účel vyvolat v zákazníkovi dojem, že včelí pyl je potravina s pozitivním dopadem na lidské zdraví. Text je interpretací informací z veřejně dostupných zdrojů.
Způsob použití Včelí pyl je ideální předem rozpustit v medu (kvůli uvolnění živin) a následně je chutný s jogurtem, v salátech, müsli, apod. Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu (první týdny max. 1 až 2 lžičky denně). Pokud jste zejména pyloví alergici, začněte zvláště opatrně (1/2 až jednu lžičku denně). Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách!
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 396 kcal/1658 kJ Proteiny 13,20 g Tuky 8,20 g Sacharidy 66,50 g