Červený rybíz sušený mrazem
Červený rybíz sušený mrazem - lyofilizovaný
má vysoký obsah vlákniny a je zdrojem vitamínu C, přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému.
Obsažené železo přispívá k tvorbě červených krvinek, hemoglobinu a přenosu kyslíku v těle. Železo má vliv na normální funkci imunitního systému, přispívá také ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk
Červený rybíz sušený mrazem - lyofilizovaný
Červený rybíz sušený mrazem - lyofilizovaný - Ribes rubrumMrazem sušený červený rybíz má vysoký obsah vlákniny a je výborným zdrojem vitamínu C, který přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm.
Obsažené železo přispívá k normální tvorbě červených krvinek, hemoglobinu a přenosu kyslíku v těle. Železo má vliv na normální funkci imunitního systému, přispívá také ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g |
|
Energetická hodnota |
1 055 kJ/252 kcal |
Bílkoviny |
6,3 g |
Tuky |
1,27 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,25 g |
Sacharidy |
52,49 g |
- z toho vláknina |
22,19 g (88,76 %)* |
- z toho cukr |
30,3 g |
Sodík |
0 g |
Hořčík |
58,5 mg (15,60 %)* |
Vápník |
148,5 mg (18,56 %)* |
Železo |
4,5 mg (32,14 %)* |
Thiamin |
0,18 mg (16,36 %)* |
Riboflavin |
0,225 mg (16,07 %)* |
Vitamin B6 |
0,315 mg (22,50 %)* |
Vitamin C |
184,5 mg (230,63 %)* |