Nové Borůvky sušené mrazem - celé Zobrazit větší

Borůvky sušené mrazem - celé

Nový produkt

Borůvky celé - lyofilizované

borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání. Borůvky jsou dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.

Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.

Více informací

65,00 Kč s DPH

  • 25g
  • 140g
  • 300g
  • 1 kg

Přidat na seznam přání

Platba
Platba

Více informací


Borůvky celé - lyofilizované

Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované - Vaccinium myrtillus L.

Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Ten přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnostipodporuje funkci imunitního systému. Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání, procesu dělení buněk. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.

Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

1 001 kJ/239 kcal

Bílkoviny

3,78 g

Tuky

3,78 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0 g

Sacharidy

69,03 g

- z toho vláknina

30,86 g (123,44 %)*

- z toho cukr

38,08 g

Sodík

0,01 g

Draslík

496,58 mg (24,83 %)*

Jód

560 µg (373,33 %)*

Mangan

6,44 mg (322 %)*

Železo

4,76 mg (34 %)*

Vitamin A

140 µg (17,50 %)*

Vitamin B2

0,21 mg (15 %)*

Vitamin B6

0,28 mg (20 %)*

Vitamin B5

0,91 mg (100 %)*

Vitamin C

116,48 mg (15,17 %)*

Vitamin E

22,05 mg (183,75 %)*

Kyselina listová – folát

980 µg (490 %)*

*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy

Jód přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu a činnosti nervové soustavy. Udržuje stav pokožky, přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k její běžné činnosti.

Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Obsažený mangan se stejně jako jód podílí na běžném energetickém metabolismu, dále přispívá k normálnímu stavu kostí a tvorbě pojivových tkání a ochraně buněk před oxidativním stresem.

Složení: 100% borůvky celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.

Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.


Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Borůvky sušené mrazem - celé

Borůvky sušené mrazem - celé

Borůvky celé - lyofilizované

borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání. Borůvky jsou dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.

Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.

6 dalších produktů ve stejné kategorii: