Borůvky sušené mrazem - celé
Borůvky celé - lyofilizované
borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání. Borůvky jsou dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.
Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Borůvky celé - lyofilizované
Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované - Vaccinium myrtillus L.Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Ten přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti a podporuje funkci imunitního systému. Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání, procesu dělení buněk. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g |
|
Energetická hodnota |
1 001 kJ/239 kcal |
Bílkoviny |
3,78 g |
Tuky |
3,78 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
69,03 g |
- z toho vláknina |
30,86 g (123,44 %)* |
- z toho cukr |
38,08 g |
Sodík |
0,01 g |
Draslík |
496,58 mg (24,83 %)* |
Jód |
560 µg (373,33 %)* |
Mangan |
6,44 mg (322 %)* |
Železo |
4,76 mg (34 %)* |
Vitamin A |
140 µg (17,50 %)* |
Vitamin B2 |
0,21 mg (15 %)* |
Vitamin B6 |
0,28 mg (20 %)* |
Vitamin B5 |
0,91 mg (100 %)* |
Vitamin C |
116,48 mg (15,17 %)* |
Vitamin E |
22,05 mg (183,75 %)* |
Kyselina listová – folát |
980 µg (490 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Jód přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu a činnosti nervové soustavy. Udržuje stav pokožky, přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k její běžné činnosti.
Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Obsažený mangan se stejně jako jód podílí na běžném energetickém metabolismu, dále přispívá k normálnímu stavu kostí a tvorbě pojivových tkání a ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení: 100% borůvky celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.