Analyzátor mléka Lactoscan
Lactoscan je moderní chemický analyzátor, který je vhodný pro analýzu jakéhokoli mléka. Díky využití ultrazvukové technologie není přesnost měření závislá na kyselosti mléka a vzorky mohou být měřeny při teplotách od 5°C do 40°C.
Lactoscan je moderní chemický analyzátor, který je vhodný pro analýzu jakéhokoli mléka. Díky využití ultrazvukové technologie není přesnost měření závislá na kyselosti mléka a vzorky mohou být měřeny při teplotách od 5°C do 40°C.
Výsledky měření jsou zobrazeny na displeji zařízení do 50 sekund od vložení vzorku a také mohou být vytištěny na zabudované tiskárně.
Běžně je přístroj přednastaven pro analýzy mléka kravského, ovčího a kozího. Po domluvě lze zařízení nastavit na měření jiných mléčných výrobků jako je smetana, zahuštěné a odtučněné mléko a může být uživatelem nakalibrován k analýzám vzork jogurtu, zmrzliny nebo syrovátky.
It is available in two models of different weight and dimensions.
Rozměry zařízení (100x223x216 mm) / 4kg
- uživatelsky přívětivé rozhraní a jednoduchá obsluha, ůdržba, kalibrace a instalace
- snadno přenositelný
- k analýze stačí malý vzorek (15ml)
- nízká spotřeba energie
- nepoužívá nebezpečné chemické látky
- možnost nastavení přes port RS232
- integrovaná tiskárna
- automatická kalibrace s použitím dvou vzorků mléka
- možnost ukládat výsledky analýz na USB disk
Měřené veličiny a rozsahy:
Veličina | Rozsah měření |
Přesnost |
tuk | 0,01% – 45% | ±0,06% |
tps | 3% – 40% | ±0,15% |
hustota | 1000 – 1160 kg/m3 | ±0,3 kg/m3 |
bílkoviny | 2% – 15% | ±0,15% |
laktoza | 0,01% – 20% | ±0,20% |
voda | 0% – 70% | ±3% |
teplota | 5°C – 40°C | ±1°C |
bod mrznutí | -0,4°C – -0,7°C | ±0,005°C |
soli | 0.4% – 4% | ±0,05% |
pH | 0 – 14 | ±0,05% |
vodivost | 2 – 14 mS/cm | ± 0,05 mS/cm |