Vážení zákazníci, vzhledem k nedávné velké vodě se omlouvám všem zákazníkům za zpoždění odeslání objendávek. dnes opět začínáme chystat a balit a postupně budeme expedovat všechny nevyřízené objendávky. Děkuji za pochopení.

Dále bych Vás rád upozornil na prodejce elektrických tříkolek na bazoši a podobných portálech. Ve vlastním zájmu si před koupí vždy zjistěte, zda Vám prodejce poskytuje záruku, nárok na reklamaci, záruční i pozáruční servis a dostupnost náhradních dílů. Ověřte si také historii prodejce a to zda obchoduje legálně (je veden v registru a platí DPH).

Zavřít

Třtinový cukr Very Dark

Třtinový cukr Very Dark

Pravý přírodní třtinový cukr je považován za zdroj minerálních látek, který obsahuje kromě sacharózy i glukózu a  fruktózu. Je nutričně hodnotnější jako bílý cukr, v těle je lepší využitelný a organismus tolik nezatěžuje.
Vyrábí se krystalizací z čerstvé třtinové šťávy bez přídavků aditiv. Má typickou sytou medovou karamelovou chuť.
36,00 Kč
S DPH
Balení: 400g
Počet
Na objednávku

Třtinový cukr Very Dark


Bílý řepový cukr který  je u nás nejpoužívanějším sladidlem, je možné adekvátně nahradit hnědým třtinovým cukrem. Hnědý třtinový cukr,  je  plnohodnotnou náhradou řepového cukru a navíc obsahuje i mnoho zdraví prospěšných látek.

Třtinový cukr se získává z  cukrové třtiny, která dorůstá do výšky až 5m.

Po sklizni je cukrová třtina nasekaná na dlouhé kusy, které pak při lisování vypouštějí do sběrných nádrží sladkou šťávu. Následuje přefiltrování, mechanické odstranění nečistot a šetrné odpařování, díky kterému vzniká hustý sirup. Ten se na základě trojnásobné krystalizaci nakonec mění na cukr. Při první krystalizaci se odděluje jen velmi světlý cukr, při druhé tmavší a při třetí nejtmavší, který je velmi bohatý na melasu.
Melasa obsahuje velké množství stopových prvků a důležitých minerálních látek pro náš organismus. Vyznačuje se výraznou chutí a hnědou až černou barvou. Pro své unikátní působení na lidské zdraví je často označována jako černý zázrak.

Proč třtinový cukr?

Rozdíl mezi bílým a třtinovým cukrem nespočívá pouze v barvě, ale především ve způsobu jeho výroby a zpracování, které má za následek jiné výsledné složení. Třtinový cukr neprochází procesem chemické rafinace a bělení, a neztrácí tak své unikátní, zdraví prospěšné látky, mezi které patří kromě minerálů a stopových prvků také mnohé vitamíny, enzymy, či vláknina. Bílý cukr při výrobě nejenže ztrácí všechny tyto látky, ale dokonce je zbaven i zdravé, zbytkové melasy.
Celoživotní a pravidelná konzumace bílého cukru může v našem organismu způsobit pěkné problémy. Mezi zásadní negativní dopady na lidské zdraví patří zejména oslabení imunitního systému, riziko obezity, onemocnění srdce  a cév, zvýšení hladiny cholesterolu, bolesti hlavy, deprese, ale i zvýšení rizika rakoviny, hemeroidů a kvasinkových infekcí.

Druhy cukrů

Na trhu najdete bílý cukr, hnědý a třtinový. Bílý cukr je rafinovaný, vyrobený z cukrové řepy a hnědý cukr je nerafinovaný, který obsahuje nutričně hodnotné látky. V obchodech hnědý cukr najdete pod názvem přírodní cukr.

Zdravější alternativou je třtinový cukr, který má zlatavou až hnědou barvu.

Pravý přírodní třtinový cukr je považován za zdroj minerálních látek, který obsahuje kromě sacharózy i glukózu a  fruktózu. Je nutričně hodnotnější jako bílý cukr, v těle je lepší využitelný a organismus tolik nezatěžuje.


Vyrábí se krystalizací z čerstvé třtinové šťávy bez přídavků aditiv. Má typickou sytou medovou karamelovou chuť.
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.