Sladík sladidlo - stévie sladká tablety
Sladík sladidlo - stévie sladká tablety
Stévie sladká pochází z Paraguaye, kde byla indiány používána jako významná bylina a přírodní sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Ze své domoviny se rozšířila do celého světa. Paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Stévie nepůsobí kazivost zubů. Sladivé látky stévie se nazývají– steviosidy.
.
Sladík sladidlo - stévie sladká tablety
Sladík tablety 5mm 200Ks - Stevia rebaudianaTablety Sladík obsahují steviolglykosidy z rostliny Stevia rebaudiana Bertoni. Minimum pojiva a látku usnadňující rozpouštění v chladnější vodě. Neobsahují barviva, vůně, laktózu ani syntetická sladidla.
Jedna tableta váží 60mg
Díky vysoké koncentraci seviol-glykosidů a minimum pojiva, mají tablety velmi silnou účinnost - sladivost. Oproti konkurenci zhruba o 20% větší.
Tablety sladíku obsahují 98% rebaudiosid A a přírodní cukr Erythriol(získává se kvašením ovoce a je taktéž nekalorický) Díky tomu mají úžasnou chuť, která je blíže řepnému cukru, než chuť 100% extraktu sladík
Jedna tableta je sladivostí stejná jako 1 kostka řepného cukru
Stévie sladká je trvalka pocházející z Paraguaye a přilehlých končin, kde byla tamějšími indiány používána jako přírodní nekalorické sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Mnohem později se zjistilo, že paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Stévie totiž narozdíl od běžného cukru nepůsobí kazivost zubů.Sladivé látky obsažené ve stévii se nazývají– steviosidy.
Steviolglykosidy ze stévie sladké jsou vhodné jako úplná náhrada řepného cukru. Mají nulovou kalorickou hodnotu a nulový glykemický index. Steviolglykosidy ze stévie jsou tedy vhodné nejen jako běžná náhrada řepného cukru, která neškodí vaší ústní dutině, ale je též vhodný při dietních plánech či pro diabetiky.
Složení: Rebaudiosid 98%(jeden ze steviosidů s nejvyšší sladivostí), Erythriol (přírodní cukr získávaný kvašením), jedlá soda, kyselina vinná,magnesium stearát
V Japonsku je stévie uznána jako oficiální sladidlo již 30 let, přičemž dnes je díky svým chuťovým vlastnostem nejzastoupenější alternativní sladidlo na trhu a jeho obliba každý rok stoupá.
V EU není rostlina stévie jako taková povolena jako potravina. Schváleny k užívání byly pouze steviolglykosidy z rostliny stévie.