Přední tlumič pro tříkolku Cargo 500 Originální přední tlumič pro...
Sada předních tlumičů pro tříkolku Cargo 500 Originální přední tlumiče...
Paster firmy Milky pro zpracování 50 litrů mléka. tříplášťový paster o...
Paster firmy Milky pro zpracování 50 litrů mléka. tříplášťový paster o...
Paster firmy Milky pro zpracování 50 litrů mléka. tříplášťový paster o...
Disk na přední kolo pro elektrickou tříkolku Cargo 250 a 500 Ocelový...
Disk na přední kolo pro elektrickou tříkolku Cargo 500 Ocelový disk pro...
Štítky
Termínem bílý čaj se obvykle označuje takový druh čaje, který obsahuje mladé nebo jen lehce a specificky zpracované lístky čajovníku čínského (Camellia sinensis).
Nepanuje všeobecná shoda na definici bílého čaje; některé zdroje používají tento termín k označení čaje, který je pouze sušen a dále není zpracováván, někteří tak označují čaj vyrobený...
Termínem bílý čaj se obvykle označuje takový druh čaje, který obsahuje mladé nebo jen lehce a specificky zpracované lístky čajovníku čínského (Camellia sinensis).
Nepanuje všeobecná shoda na definici bílého čaje; některé zdroje používají tento termín k označení čaje, který je pouze sušen a dále není zpracováván, někteří tak označují čaj vyrobený z pupenů a nezralých čajových lístků, které se sklízejí krátce předtím, než se pupeny zcela otevřou, a pak se nechají zavadnout a usušit na slunci, zatímco jiní sem řadí pupeny a velmi mladé listy, které byly před sušením spařeny. Většina definic se ale shoduje v tom, že lístky bílého čaje nejsou svinovány ani oxidovány; výsledkem je jemnější a sladší chuť než u zelených nebo tradičních černých čajů.
Bílý čaj dostal své jméno podle jemných stříbřitě bílých chloupků na neotevřených pupenech čajovníku. Nálev z bílého čaje již není bílý, ale bledě žlutý až žlutohnědý.
Bílý čaj se tradičně sklízí v Číně, ale v poslední době se pěstuje i ve východním Nepálu, Tchaj-wanu, severním Thajsku, Galle (jižní Srí Lance) a Indii.
Shou Mei je překládán také jako obočí dlouhého věku nebo starcovo obočí. Jedná se o základní třídu bílého čaje pocházejícího z Číny, oblasti Fujian. Jeho chuť je kulatá, bez vyčnívajících tónů a je vhodný pro podávání ve větším kruhu přátel. Bohatý nálev vyniká lehce medovou chutí a ořechovým aroma. Šálek čaje je jemně nahnědlý s tipsově prachovou chutí. .
Pai Mu Tan znamená v překladu bílá pivoňka. Jedná se o pravý bílý čaj z Číny s velmi jemnou chutí a vůní. Má příjemný podíl tipsů, které jsou bohatě ochmýřené. Sušení je prováděno na slunci, čímž získává sytou sladkou vůni a lehkou, jemně nasládlou, osvěžující chuť. Nálev má barvu jemně okrovou. .