Zrací box na sýry o objemu 6750 litrů s invertorovou chladicí jednotkou...
Štítky
Zelený čaj je čaj, který při svém zpracování prošel minimální oxidací.
Každý listový čaj lze připravit více různými způsoby. Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť. Čaj zalitý příliš...
Zelený čaj je čaj, který při svém zpracování prošel minimální oxidací.
Každý listový čaj lze připravit více různými způsoby. Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť. Čaj zalitý příliš chladnou vodou má mdlou až vodovou chuť.
Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování.
zelenému čaji se připisuje řada zdravotních účinků, z nichž mnohé dosud nebyly vědecky potvrzeny. Tato tvrzení, pro která chybí vědecké důkazy jsou vypsána zde:
Matcha - japonský zelený práškový čaj Matcha obsahuje antioxidanty ze zeleného čaje, vitamíny, minerály a vlákninu. Matcha také obsahuje velké množství L-theaninů – aminokyselin, které se vyskytují v zeleném čaji – a teofylinu, který má podobné účinky jako kofein. Má se za to, že tyto látky společně pomáhají udržovat vyšší duševní jasnost a energii. .
V Číně jeden z nejkonzumovanějších zelených čajů, v Čechách známý jako "Vzácné Obočí". Drobné lístky jsou svinuty do tvaru vrabčích jazýčků nebo obloučků připomínajících obočí. Je to celolistový čaj ze stejnojmenné čínské provincie se značně povzbuzujícími účinky a plnou chutí, která přechází v nasládlou příchuť švestek. .
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku. Na rozdíl odčerného neprochází procesem fermentace (zapařování). Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě. Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají .