Štítky
Přírodní sladidla v této kategorii jsou nízkoglykemická a obsahují tak menší množství energie než klasický bílý cukr nebo pochází z cukrové třtiny, neprochází chemickou rafinací a obsahují velké množství melasy.
Jsou ideální variantou pro ty, kteří hledají zdravější náhradu za běžný cukr anebo umělá sladidla.
Glykemický index je ukazatel, který...
Přírodní sladidla v této kategorii jsou nízkoglykemická a obsahují tak menší množství energie než klasický bílý cukr nebo pochází z cukrové třtiny, neprochází chemickou rafinací a obsahují velké množství melasy.
Jsou ideální variantou pro ty, kteří hledají zdravější náhradu za běžný cukr anebo umělá sladidla.
Glykemický index je ukazatel, který nám sděluje, jak rychle se dostavuje vzestup krevního cukru po požití určité potraviny. Jídla s nízkým glykemickým indexem zvyšují hladinu krevního cukru pomalu, tělo vstřebává cukr zvolna a není tak nadměrně zatěžována činnost slinivky břišní.
Glykemický index | Energetická hodnota | Rafinace | |
Xylitol | 13 | 240 kcal | rafinovaný |
Kokosový cukr | 35 | 319 kcal | nerafinovaný |
Agáve sirup | 22 | 320 kcal | rafinovaný |
Bílý cukr | 68 | 385 kcal | rafinovaný |
Panela BIO - sušená třtinová šťáva PANELA se vyrábí z cukrové třtiny, je to ztuhlá sladká třtinová šťáva, která má bohatou škálu chutí a vůní (podobně jako med). Používá se jako běžné sladidlo
Stévie sladká - list Stévie sladká pochází z Paraguaye, kde byla indiány používána jako významná bylina a přírodní sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Ze své domoviny se rozšířila do celého světa. Později se zjistilo, že paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Stévie nepůsobí kazivost zubů. Sladivé látky stévie se nazývají– steviosidy. .
Sladík 100% extrakt stévie sladké Stévie sladká pochází z Paraguaye, kde byla indiány používána jako významná bylina a přírodní sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Ze své domoviny se rozšířila do celého světa. Později se zjistilo, že paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Stévie nepůsobí kazivost zubů. Sladivé látky stévie se nazývají–...
Sladík sladidlo - stévie sladká tablety Stévie sladká pochází z Paraguaye, kde byla indiány používána jako významná bylina a přírodní sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Ze své domoviny se rozšířila do celého světa. Paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Stévie nepůsobí kazivost zubů. Sladivé látky stévie se nazývají– steviosidy. .
Kokosový cukr Kokosový cukr patří mezi skutečné delikatesy. Je získáván v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nektar je potom zpracováván v místních vesnicích domorodců a získané krystalky jsou výjimečnou pochutinou s jemně karamelovou příchutí.
Třtinový cukr Dry Demerara Pravý přírodní třtinový cukr je považován za zdroj minerálních látek, který obsahuje kromě sacharózy i glukózu a fruktózu. Je nutričně hodnotnější jako bílý cukr, v těle je lepší využitelný a organismus tolik nezatěžuje.